DİKSİYON ve ETKİLİ KONUŞMA
Açıklama
* Online Eğitim 4 Hafta boyunca, haftada 2 saat toplamda 8 saat sürecektir.
* Kontenjan 12 kişi ile sınırlıdır.
Birçoğumuz hayatımızın bir döneminde konuşma problemi yaşamışızdır veya hala yaşıyoruz.
Bulunduğumuz ortamdan veya kişisel sorunlarımızdan kaynaklanan bu durum, hem iş hem de özel hayatımızda önemli sıkıntılar yaşamamıza neden olmuştur.
Öz güven eksikliği, toplum karşısında konuşurken heyecanlanma ve utanma, düşündüklerimizi ifade edememe, hızlı veya yavaş konuşma, bedenimizi konuştuklarımızla destekleyememe, dil sürçmeleri ve doğru kelimeyi bulamama, vurgusuz ve monoton konuşma, nefes problemi, ses kısılması, sesimizi duyuramama, kekemelik gibi problemlerimizi gidermek için temel bir diksiyon eğitimine ihtiyaç duyarız.
Diksiyon ve Etkili Konuşma; teknik ve uygulamalı bir eğitim olup sonucunu hemen alabileceğiniz, gelişiminizi fark edebileceğiniz gerçek bir eğitimdir.
Eğitimin sizin için faydalı olmasını istiyorsanız aktif derse katılımınız, ödevleri yapıp derste öğrendiklerinizi tekrar etmeniz ve öğrendiklerinizi günlük hayata uygulamanız önemli. Böylece daha kısa zamanda konuşmanızı istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.
Eğitimde katılımcılara verilecek konu başlıkları;
- Dilin Önemi
- İstanbul Türkçesi
- Türkçeyi Doğru Telaffuz Etme
- Boğumlama
- Ses Bilgisi
- Doğru Nefes Teknikleri
- Yanlış Telaffuz Ettiğimiz Kelimeler
- Sıkça karıştırılan Kelimeler
- Ses Olayları
- Dil Bilgisi Kuralları
- Vurgu
- Tonlama
- Beden Dili
- Hitabet
- Tavır
- Sunum
02.03.2021 (20:00-22:00) 1. Hafta; Katılımcılarla yapacağımız sohbetlerle onları tanıyabilmek ve her birinin diksiyon ihtiyaçlarını saptayabilirsek, eğitim içeriklerimizi katılımcılara göre uyarlayabiliriz. Diksiyon Kavramı , Dilin önemi ve tarihçesi, İstanbul Türkçesi’nin nasıl oluştuğu? Türkçeyi oluşturan diğer dillerin telaffuzu ,okumanın önemi, Diyafram Nefesi ve alıştırmaları, Dilimize yanlış geçen kelimeler, Artikülasyon ve Fonetik bilimi, katılımcılara yaptıracağımız okuma çalışmaları ilk haftanın konuları.
09.03.2021 (20:00-22:00) 2. Hafta; Nefes egzersizleri, Mimik çalışmaları ve ısınma hareketleriyle derse başlayıp, Ses Olayları dediğimiz Diksiyon ve Etkili Konuşmanın teknik kurallarından bahsedeceğiz. Türkçe Dil Bilgisi kurallarından bazılarını hatırlayacağız. Ses olayları ve dil bilgisi ile bol bol okuma çalışması yaptıracağız. Sesli ve sessiz harflerin telaffuzu ve onun alıştırmaları, okuma çalışmaları, sıkça karıştırılan kelimeler ve yanlış bildiğimiz kelimeleri öğrendikten sonra katılımcıların sorularına yer vereceğiz.
16.03.2021 (20:00-22:00) 3. Hafta; Diksiyonun bel kemiğini oluşturan Vurgu ve Tonlama bir ders boyunca çeşitli örneklerle anlatılacak ve okuma çalışmaları yaptırılacak. Beden dili ve şifreleri, vurgu, tonlama ve beden dili üçlemesinin özel alıştırmaları ile eğlenceli drama çalışmalarıyla 3. Hafta bitmiş olacak.
23.03.2021 (20:00-22:00) 4. Hafta; Konuşma problemlerini teknik açıdan halledip ruhsal etkilerini konuşacağız. Okuma ve anlatma pratiği yaptıracağız. Hitabet, özgüven ve toplum karşısında konuşma çalışmaları ile birebir yapacağımız alıştırmalar belli bir noktaya getirmiş olacak bizi.
Zeynep Bayraktutan Kimdir?
TRT Radyo-1 IŞIK TUTANLAR Program Yapımcısı ve Sunucusu
Tiyatro Yazarı
Tiyatro Eleştirmeni
Diksiyon, Etkili Konuşma, Beden Dili, Sunum, Hitabet
Drama, Spikerlik Sunuculuk, Program Yapımcılığı Eğitmeni.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Yüksek Lisans mezunu olan Zeynep Bayraktutan, 1996 yılında ilk özel radyolarla meslek hayatına başladı. Mezuniyetinin ardından Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda reji asistanlığı ve Dramaturg olarak üç yıl çalıştıktan sonra, TRT Erzurum Radyosu’nda Spikerlik ve Sunuculuk yaptı.
TRT’de görevi devam ederken, birkaç yerel gazetede, Gazete Yazı İşleri Müdürlüğü ve Köşe Yazarlığı görevini üstlendi.
2011 de Telekom Bünyesinde Assistt Çağrı Merkezi’nin Eğitim Uzmanı olarak Diksiyon, İletişim, Konuşma Kalitesi, Oryantasyon, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Yetiştirme Programı eğitimleri verdi. KUDAKA (Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajans) ortaklığı Eğitim Destek Projesi koordinatörlüğü (2012) ve Altı Nokta Görme Engelliler Vakfı ile ‘Kitaplar Seslendiriliyor’ projesi koordinatörlüğü yaptı.
2017 TRT Kent Radyo İstanbul için “İstanbul’da Bir Nefes” programının Yapımcılığı ve sunuculuğu, 2018 ve 2019 TRT Radyo-1 için “Gelişim Rehberi” ve 2020 “Işık Tutanlar” programının yapımcılığını ve sunuculuğunu sürdürmektedir.
Bütün bu işler esnasında devlet ve özel kurumlarda, kuruluşlarda, vakıflarda, derneklerde, Avrupa Birliği projelerinde, Halk Eğitim Merkezleri’nde, özel şirketlerde eğitimler vermiş ve halen bu eğitimlere devam etmektedir. Özel programlarda da sunuculuk yapmaktadır.
Bilet Bilgileri
DİKSİYON VE ETKİLİ KONUŞMA
500.00 ₺
SatıştaEtkinlik Takvimi
Salı, 2 Mart 2021
Mrh
Bu eğitim bizim günlük hayat dışında nerelerde ve nasıl işimize yarayacak benim mesleğim muhasebe bu eğitimi kendi mesleğinden farklı olarak bir alanda ilerlemek için almayı düşünüyorum fakat wğirimşn sonunda bir belge sertifika vs. veriyor mı bu belge yada sertifikayla nerelere başvurabiliriz nasıl değerlendirebiliriz?
Pandemi döneminden önce ben normal yüz yüze eğitim veren bir kurs merkezi ile görüştüğümde bu kursun süresi 9 ay olarak doğru elşrlen işti sadece sekiz saatlik bir eğitim ne kadar yeterli?
Kısacası bu eğitimin amacı ve hedefi sadece günlük hayatta kullanmak için mi?
Teşekkür ederim.
5
Merhaba; Diksiyon ve Etkili Konuşma günlük hayatta ve iş hayatında kısacası her yaşta ve her zaman insanın gelişimi için önemli bir ihtiyaçtır. Eğitimi almaya başladığınız andan itibaren kendinizdeki eksiklikleri zaten fark edeceksiniz. Eğitimin süresi eğitimcinin yetkinliğiyle ilgili bir durumdur. Eğitimin uzaması ekonomik olarak külfet olacağından ve eğitimcimizin 15 yıllık tecrübelerine dayanarak,8 saat olarak uygun görülmüştür.